Saturday, July 23, 2011

Kes on Kosepoiss?



Tänavused TENi suvepäevad Häädemeestel on teoks saanud suuresti tänu peakorraldajale Märt Kosele. Kuna paljudele uutele nägudele on ta veel võõras, otsustasime uurida, kes on see huvitav poiss ja millega ta tegeleb.

Märt on üles kasvanud mõnevõrra mitmekülgsemas keskkonnas kui enamus teisi temaealisi. Ta on elanus kolmes küllaltki erinevas kohas. Oma esimese eluaasta kui ka lapsepõlve teisest kuuenda klassini veetis ta maalilisel Häädemeestel, samuti on ta kaua resideerunud Tartus. Kuuendast klassist keskkooli lõpuni elas peakorraldaja aga hoopis Tallinnas. Oma südamelähedaseimaks kodupaigaks peab poiss siiski just maakohta Pärnu lähistel.

Fotograafia pisiku sai brünett kahupea osaliselt külge isalt, kes samuti on pildistamisega süvenenult kaua aega tegelenud. Vanematelt on tõenäoliselt pärit ka noormehe huvi bioloogia vastu, mida ta praegu Tartu ülikooliski õpib - mõlemad vanemad on bioloogid. Võib arvata, et järelikult ongi just perekondlik üleskasvatus soosinud poega huvi tundma end ümbritseva vastu ning inspireerinud seda ka filmile jäädvustama. Ometi pidavat aga Märdi noorem vend hoopis teistsuguse isiksuse ja huvidega olema.

TEN-ga liitus Märt 2006. aastal enda kooli õpilasesinduse kaudu. Sellistes organisatsioonides olemine eeldab aktiivsust ja tihti elavat ning seltskondlikku iseloomu. Märdi puhul on huvitav see, et ta jätab endast pigem vaikse ja kinnise inimese mulje. Tegelikult on ta aga väga avatud ja oskab inimestega hästi suhelda. Ta ei pea vajalikuks olla pidevalt tähelepanu keskpunktis. Märt leiab, et on aastatega rahulikumaks muutunud ning leidnud oma tasakaalu.

Tuleviku osas ei ole Märdil kindlaid plaane, ehk vaid üldine ettekujutus. "Kirss koogil oleks töötada Naional Geographicus fotograafina", lausus Märt.

Annika ja Jane

No comments:

Post a Comment