Saturday, July 23, 2011

Viimne õhtusöök Häädemeestes




Teadagi on noortele esmatähtis toit, kuid kuidas maitsesid neile suvekate 2. päeva toidukorrad ja milline hinnang anti tublide kokkade Heleni, Mona ja Nummi tööle. Oma mõtetest andsid teada Andrus, Janne, Kervin, Evelina, Märt ja Krister.

Hommikused munad ja õunamoosiga puder olid meeldivaks alguseks teisele päevale. Kuigi sööma pääses oodatust veidi hiljem, maitsesid puder ja parajalt keedetud munad üheskoos väga hää. Kel puder koos õunamoosiga veidi magedaks jäi, sai juurde lisada suhkrut või soola. Kuuma äratusjoogina serveeritud piparmünditee valmistati Heleni poolt käsitsi korjatud piparmündilehtedest ning see oli Evelina arvates isegi paremaks äratajaks kui kuum kohv. Tõsi, teest ja kohvist enam energiat saab hoopis ümbritsevatest sõpradest!

Kella kolmeks oli pool lõunasöögiks pakutud borš otsas ja sooja kõhuga osalejate näol peegeldus rahulolu. Võib-olla polnud palaval suvepäeval pakutud kuum borš just parim lahendus, aga näljased noored said kõhu täis küll. Kui Andruse ja Kervini arvates võinuks liha olla supis rohkem, siis Janne pidas liha hulka normaalseks, kiites ka perfektset soolasust. Evelina arvates maitset borš nagu üks õige supp maitsema peab, mainides, et hapukurgitükke oli tal enda 34 hambaga väga mugav närida. Kui paar küsitlenuist tõdes vahetult peale lõunasööki, et tunnevad puudust magustoidust, siis mõnusa üllatusena toodi veerand tundi hiljem välja kaks õuna-sõstrakooki, millele oldi marjad korjatud Märdi koduaiast.

Päeval levinud kõlakad lihata õhtusöögist osutusid küll tõeks, ent vürtsikas wokipada seente, riisi ja karrikastmega viis peast kõik kuulujutud. Krister kiitis magusat karrit, samas kui Märdile meeldis enim hästikeedetud riis. Salat maitses nii lõuna kui ka õhtusöögi kõrval hää ja võib kindlalt öelda, et tublid kokad Helen, Nummi ja Mona väärivad meie, näljaste osalejate poolt suurimat tänu.

Küsitletud andsid teise päeva toidukordade keskmiseks hindeks uhke 9,6 punkti 10-st. Andrus, Kervini ja Evelina poolt pakuti välja ka ideaalmenüü järgmiseks päevaks: hommikusöögiks pannkoogid, lõunaks frikadellisupp ja õhtuks mõni eesti rahvusroog, näiteks hapukapsas sealiha ja keedukartuliga. Muide, enamik toitudest valmistati rahvamaja köögi asemel hoopis Märdi ülemajanaabri väliköögis.

Lõpetuseks tarkussõnad Evelina suust: "Supp pole kuum, vaid tuline. Naised on kuumad!"

Krister

No comments:

Post a Comment